Knytkonferens.se registrerad

I Twitter-flödet efter Webcoast myntades det svenska begreppet knytkonferens för engelskans unconference. Ikväll har jag registrerat domänen knytkonferens.se, här vill jag förklara varför.

Väldigt många domännamn registreras med enda avsikt att tjäna pengar. Flertalet av dessa domännamn blir dock aldrig använda eftersom ägare och potentiella användare inte är överens om värdet. Som en konsekvens är det svårt att hitta nya bra domännamn som är lediga när man vill presentera någon ny tjänst på nätet.

När jag ikväll insåg att knytkonferens är ett nytt ord som kanske ingen registrerat som domän sedan tidigare bestämde jag mig snabbt för att knytkonferens.se inte skall få bli ännu ett domännamn som inte används för något vettigt ändamål. Sagt och gjort, jag kollade att ingen annan redan hunnit före och registrerade domänen.

Jag har för närvarande inga planer för hur domänen skall användas, men tar gärna mot förslag. Jag skulle önska att den kommer till nytta för ”webbsamhället” och är beredd att upplåta eller till och med transferera den utan ersättning till något bra projekt som kan bidra positivt till utvecklingen av gemenskap mellan oss som är aktiva på olika inom internet-industrin i Sverige.

Skall vi börja med en länklista till gångna och kommande knytkonferenser? Posta gärna länkar eller andra idéer i kommentarerna!

 

En kommentar till “Knytkonferens.se registrerad”

  1. Bra gjort! Den kanske kan bli en ”knytdomän” om vi är flera som hjälps åt att föreslå och bidra med innehåll. 😉 Mitt förslag är att den först och främst innehåller en förklaring av begreppet, så att man kan använda sajten att länka till när man vill förklara vad en knytkonferens är. Kanske man kan samla tips och trix för hur man anordnar en knytkonferens – olika varianter på hur man bestämmer schemat, vad som kännetecknar en bra lokal, tips om bra lokaler osv. Sen kan man ju förstås länka till olika knytkonferenser.

    Känns kul detta eftersom jag var med runt frukostbordet på Webcoast då när vi var några som kom på ordet tillsammans – i äkta knytkonferens-anda. 🙂

Kommentarer är stängda.