Installationsarbete pågår (inte)

Västtrafik är inte redoTrots att det snart är två månader sedan kollektivttrafiken i Göteborgsområdet bytte till nya tidtabeller och gjorde stora ändringar i många linjers sträckningar har Västtrafik fortfarande inte fått ordning på något av det viktigaste – informationen till oss passagerare.

Bussarna hemifrån Mölnlycke går inte längre genom city och stannar inte på Nils Ericssonsterminalen. Istället hänvisas vi till  Heden. Den ”bussterminalen” är dock inte alls färdigbyggd – gångstråk saknas, kiosken stänger tidigt och vänthall saknas kvällstid. Inte nog med att man alltså tvingas promenera ca en kilometer extra för att ta sig till centrala platser, man får göra det från en byggarbetsplats där inget verkar hända och där all form av service saknas.

De elektroniska informationstavlorna som visar när bussarna går och vart är inte igång. Installationsarbetet går uppenbarligen väldigt långsamt – exakt samma skylt som jag fotograferade igår satt där den tredje januari när jag senast passerade. Är det någon gång dessa tavlor verkligen behövs är det ju efter en linjeomläggning – de borde alltså varit igång redan den 9 december när omläggningen skedde. Hur svårt kan det vara att koppla in en skylt?

Hur tänkte ni egentligen Västtrafik?

Dag 9 i #blogg100

2 reaktioner till “Installationsarbete pågår (inte)”

  1. Men?? Vad är det för nys att köra till Heden. Vem vill hamna där?

    Jag bojkottar Västtrafik (så gott jag kan) sedan de införde stämpla när du kliver-av-korten och jag blir inte sugen på att börja använda dem när jag läser detta.

    1. Håller helt med – vad skall jag där och göra? De har dessutom ändrat linjen i andra änden också, så istället för att gå 300 meter är det nu en nätt kvällspromenad på 1,7 km hem från ”närmaste” hållplatsen. Bussen går från en plats där jag inte är, till en plats dit jag inte skall, på en tid som inte passar…
      Jag åker i princip bara buss när jag skall på krogen eller motsvarande – och det blir inte så ofta för en hårt arbetande småbarnsförälder… Av miljöskäl borde jag ta bussen oftare – men bilen är helt enkelt FÖR mycket smidigare!

Kommentarer är stängda.