Brustna förväntningar

Foto: Nikon
Foto: Nikon

Idag släppte Nikon sin nya entusiast-kamera, D7200. Jag har väntat på denna ganska länge och hoppats att det blir den jag köper för att väcka liv i mitt avsomnade fotointresse. Som vanligt fanns det en mängd spekulationer om vad den nya modellen skulle innehålla och det är ju dessa om driver intresset och bygger förhoppningar. Tyvärr uppfyller inte den lanserade produkten mina förväntningar – snacka om antiklimax!

Det jag främst saknar är den vridbara skärmen som Nikon har på serien under, t ex D5500. En sådan skärm ger utökade möjligheter till makrofotografering och till att ta bilder ur lite mer udda vinklar som t ex med kameran över huvudet i folksamlingar etc. Man kan bara spekulera i varför Nikon väljer att utelämna en sådan funktion som finns på deras enklare kamera, men jag gissar på oro för hållbarheten i gångjärnen till skärmen när den används halvprofessionellt.

Utöver skärmen så hade jag hoppats på en inbyggd GPS för att automatiskt kunna tagga bilder med platsdata. På den lite äldre modellen D5300 i samma lite enklare serie som D5500 enligt ovan finns denna, däremot saknas den av okänd anledning på D5500.

Istället för snabbt förhandsboka en D7200 blir det nu att ta en funderare till – vilken kamera vill jag ha? Lyxproblem, javisst, men ändå…

 

Dag 2 i #blogg 100

 

2 reaktioner till “Brustna förväntningar”

  1. jag har en Nikon D7100 och tycker den funkar utmärkt! Men är nybörjare så för mig är den bra. Saknar inte vridbar skärm faktiskt, känns som en detalj som mest kanske skulle väga extra eller krångla, men det är nog gammaldags tänk 🙂

    1. Jag gissar att jag egentligen skulle gilla D7200 ändå, men eftersom jag funderat på ny kamera sedan ungefär när D7000 släpptes var ju förväntningarna lite uppskruvade. Om jag trots allt skall köpa ny systemkamera (jag har en gammal D70 sedan tidigare) så är sannolikheten nog rätt stor att det blir en D7200 iallafall när den inledande besvikelsen lagt sig lite.

Kommentarer är stängda.