Spam till plåga och nöje

Foto: Spam wall by freezelight,  CC-BY-SA, https://www.flickr.com/photos/63056612@N00/155554663/
Foto: Spam wall by freezelight, CC-BY-SA, https://www.flickr.com/photos/63056612@N00/155554663/

Spam i kommentarerna är ju något som drabbar nästan alla bloggar. Jag använder en plugin till WordPress som heter Akismet för att fånga det mesta och den är tack och lov väldigt pricksäker. Trots att jag ju i ärlighetens namn inte har så jättemånga inlägg på den här bloggen kommer det ändå ibland flera tiotal spam-kommentarer varje dag, att hantera dem manuellt hade varit ett effektivt sätt att döda allt intresse för att blogga.

När jag städade lite bland de kommentarer som Akismet klassat som spam visade det sig att en hel del är smått komiska. Självklart är syftet bara att maskera de länkar som följer med kommentaren, men de kan väl anstränga sig lite iallafall?! Några exempel:

I just added this webpage to my google reader, great stuff. Can not get enough!

Jaså? Google stängde ner Reader 2013…

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.

En plugin för att twittra dina senaste tweets? Hur tänkte du nu?

Great blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Bless you

Tja, jag kör ju WordPress gamla standardtema Twenty Twelve (än sålänge iallafall) – det finns säkert inte mer än ett par miljoner bloggar till som använder samma så skall din blogg stå ut är det läge att välja något annat.

Incredible! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!

En till på samma tema.

I am curious to find out what blog platform you happen to be using? I’m having some minor security issues with my latest site and I’d like to find something more secure.

Låg läskunnighet? Det står ju ”Proudly powered by WordPress” tydligt i sidfoten.

Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your website in IE, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

IE = Internet Explorer – så vilken webbläsare är det som inte funkar?

 

Dag 6 i #blogg100