Internetberoende

Just nu fungerar inte internet här hemma, av okänd anledning kommer vi inte ut på nätet via den ordinarie anslutningen. Som tur är finns det 3G-kort i iPaden så att jag inte behöver missa dagens inlägg i blogg 100.

Det är slående hur beroende vi blivit av tillgång till nätet, och då helst snabb tillgång. Vi kommunicerar med våra vänner, läser nyheter, skaffar svar på barnens många frågor, spelar spel, ser på tv och lyssnar på musik via nätet. Är det kanske för många ägg i samma korg? Ett extra 3G-modem i routern är ju ett sätt att minska beroendet till den ordinarie anslutningen, men kanske är det en återgång till det analoga som är säkraste lösning? Dags att skaffa en trådansluten analog telefon, prenumerera på en tryckt dagstidning, köpa ett nytt uppslagsverk, leta fram fiaspelet, koppla i gamla tv-antennen och damma av CD-skivorna?! Det bär mig emot…

Dag 7 i #blogg100