Kejsaren är naken!

Ekot rapporterade i morse om att att chefsåklagare Tomas Lindstrand på åklagarkammaren för säkerhetsmål med hjälp av Säkerhetspolisen inlett en undersökning om ÖB Sverker Göransons uppmärksammade uttalanden runt årsskiftet om Sveriges bristande försvarsförmåga är brott mot sekretessen och i förlängningen brott mot rikets säkerhet.

Borde vi inte istället fundera över varför ÖB känner sig tvingad att gå till media för att få uppmärksamhet kring Försvarsmaktens bristande förmåga? Våra ansvariga politiker måste rimligen veta, annars har de rent ut sagt inte gjort sitt jobb. Blundar våra politiker och håller allmänheten i okunskap för att slippa ta en diskussion om vad det egentligen skall få kosta att försvara Sverige och vilka avvägningar som måste göras mellan försvarsförmåga och budget? Ingen vågar väl säga att vi är beredda att ge upp en del av landet i händelse av krig för att spara pengar?

Själv är jag tacksam för att ÖB agerar som barnet i H.C. Andersens bok Kejsarens nya kläder – ”Men kejsaren är ju naken!” och vågar säga det som ingen annan vågar.

Dag 3 i #blogg100

5 reaktioner till “Kejsaren är naken!”

  1. Men lite märkligt är det väl att en vanlig bataljonschef (de finns väl knappast kvar men ändå) av sekretesskäl inte säger något om försvaret av en avkrok nånstans, men ÖB röjer läget för hela landet?
    Men det blir inget åtal. Take my word for it.

  2. Det ”avslöjjandet” som ÖB kommit med kan knappast ha överraskar någon i vår omgivning, möjligen politikerna i Sveriges riksdag. Det är hög tid att avmilitisera alla de gossar som leker krig i olika former, koppla upp de leksugna på en gigantisk server och ge de vars en surfplatta som kan dom kriga tills ögonen blöder. Vi andra som vill ha frid och fred i sinnet bevarar rikets säkerhet genom att knyta de band och kontakter som bla. EU bygger på. En mer rättvis Värld där humanismen och etik får ett större inslag i vardagen tillsammans med kvinnans styrka och klokhet efterfrågar jag.

  3. Jag tror inte heller på något åtal Gunnar, läser man Ekots artikel jag länkade till ovan så verkar inte ens åklagaren göra det.

  4. Det är onekligen en vacker tanke Jonny, men jag tror tyvärr vägen dit är lång. Fram tills dess tycker jag vi måste kunna hävda vår suveränitet till en sådan grad att lede fi tycker det blir för dyrt att ge sig på oss.

Kommentarer är stängda.