Kraften i deltagardrivna konferenser

Nu till helgen är det dags för den deltagardrivna knytkonferensen WebCoast. Jag är med och arrangerar konferensen, men vi som planerat och förbereder skapar egentligen bara de yttre förutsättningarna, innehållet står deltagarna själva för.

Redan innan konferensen planerar flera av deltagarna tillsammans vad de vill presentera eller delta i, i vårt fall sker mycket av detta i Facebook-gruppen Vi på WebCoast. Det är fantastiskt roligt att se hur mycket engagemang som finns för att tillsammans skapa bästa möjliga konferens för alla som kommer.

Idag tycker jag det blev lite extra tydligt vad det handlar om. Per Olof Arnäs, Christian Dahlqvist och Stellan Löfving planerar en workshop om den billiga lilla datorn Raspberry Pi. För att så många som möjligt skall kunna vara med och testa har de via en leverantör, m.nu, ordnat så att deltagare kan beställa en dator där och då och få den levererad direkt på plats.

Köp en Raspberry Pi på WebCoast

Inget tvivel om att de brinner för sitt ämne och vill dela sin passion med de andra deltagarna! Jag blir nästan sugen på att köpa en Raspberry Pi till och hänga på…

 

Dag #48 i min #blogg100